Underhåll & Service till pickup

Du kanske har hört motorolja beskrivas som "motorns blod". Det är en lämplig liknelse eftersom olja är lika viktigt för din motor som blod är för människokroppen. De rörliga delarna och lagren i din motor täcks av en mycket tunn oljefilm. Om smuts kommer in mellan lagren och de rörliga delarna blir oljeavståndet alltför stort och kan resultera i kontakt mellan metall och metall och dyra motorskador uppstår. För att förhindra detta så är det viktigt att du regelbundet byter olja och oljefilter, men det finns även andra delar som behöver ses över med jämna mellanrum. Bromsbelägg och bromsskivor är viktiga ur säkerhetsaspekt och fjädringen ser till så att du har så bra komfort som möjligt. Hos oss på Pickup XL hittar du de allra bästa produkterna inom underhåll och service för din pickup!


Vad söker du för delar idag? Klicka på kategori nedan!
Självklart kan du alltid chatta med oss eller ringa oss på 010-160 3200 om du behöver hjälp!
Smutspartiklar så små som 10-20 micron är tillräckligt stora för att tränga mellan rörliga delar och lagerytor och orsaka motorskador. För att ge dig en uppfattning om hur liten det är, är 10-20 micron ungefär ¼ av tjockleken på ett människohår! Smuts och andra partiklar kan tränga in i din motor genom luftfiltret, förbränningskammaren och genom normalt motorslitage. Men det finns bara ett sätt som dessa föroreningar kan tas bort, och det är med motorns oljefilter.


Ditt oljefilter måste filtrera och fånga föroreningar utan att hindra oljeflödet i många tusen mil. Hur sammansättningen ser ut på ett filter är patentskyddat av filtertillverkarna, men består i allmänhet av cellulosa eller syntetiskt material - eller en kombination av de två. Filter kan klassificeras efter effektivitet och kapacitet. En verkningsgrad på 99% innebär att det tas bort 99 smutspartiklar på varje 100 partiklar som kommer in i filtret. Filterkapaciteten måste vara tillräckligt stor för att kunna hålla kvar föroreningarna tills nästa olje- och filterbyte. Vi har högeffektiva oljefilter med hög kapacitet för de flesta pickuperna på marknaden idag.Regelbundna olje- och filterbyten är den viktigaste underhållningen du kan göra för att förlänga livslängden på din motor. Även högkvalitativa motoroljor blir sämre med tiden och förlorar förmågan att smörja och skydda din motor mot slitage och korrosion. Oljefiltret håller motoroljan så ren som möjligt mellan bytena, men det har också en begränsad kapacitet och bör bytas ut innan det är för smustigt. Vissa förespråkar att byta filter vid vartannat oljebyte, men om du väger risken med dyra motorskador jämfört med filterkostnader så är det en no-brainer.


Oavsett om du kör Dodge RAM 1500, Dodge RAM 2500, Ford F150, Ford F250, Ford Ranger, Ford Raptor, Volkswagen Amarok, Chevrolet Silverado, Nissan Navara, Toyota Hilux, Toyota Tundra, GMC Sierra, Mitsubishi L200, Isuzu D-Max eller Mercedes X-Class så hittar du alla delar och tillbehör du behöver till din pickup här hos oss på PickupXL! 

Behöver du hjälp att hitta något? Tveka inte att kontakta oss via chatten! Du kan även maila oss[email protected] eller ringa 08-881686. .